Козуначен кукулник

Отец Васил, храм "Успение Богородично", Самоков
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2004
Козуначен кукулник
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче мая
6 яйца
300 г захар
250 г краве масло
1 кг брашно
кората и сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Козуначен кукулник
Маята се слага в затопленото мляко и се бърка, докато се получи еднородна смес.
2
Козуначен кукулник 2
Яйцата и захарта се разбиват заедно с размекнатото масло.
3
Козуначен кукулник 3
Брашното се размесва с 4–5 с. л. вода и се сипват яйчената смес и разтворената в млякото мая. Размесва се добре и се прибавят лимоновата кора и лимоновият сок. Меси се, докато се получат шупли, след това се оставя да втасва 2 часа в топло помещение.
4
Козуначен кукулник 4
От втасалото тесто се откъсват малки топки. Една по една се премесват и се оформят питки, в средата на които се слага сурово боядисано яйце. Отгоре се намазват с разбито яйце и се пекат 20–30 минути в гореща фурна при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: