Кожловски гювеч

Гост: Иван Савов, "Под липите"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2003
Кожловски гювеч
 
Необходими продукти:
100 г еленски бут
100 г свински уши
30 г сланина
3 домата
2–3 моркова
1 патладжан
1 тиквичка
1 глава лук
200 г манатарки
1,5 л телешки бульон
1 дафинов лист
5 зърна бахар
4–5 зърна черен пипер
1/3 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Кожловски гювеч
Свинските уши се сваряват в подсолена вода. Сланината и еленският бут се режат на много фини кубчета, поставят се в глинен гювеч или тепсия и се изчаква да се разтопи мазнината им. Прибавят се ситно нарязаните лук и моркови и се пържи 3–4 минути.
2
Кожловски гювеч 2
Слагат се едро нарязаните зеленчуци, манатарките и сварените и нарязани свински уши. Разбърква се, пържи се около 10 минути.
3
Кожловски гювеч 3
Залива се с горещия бульон и се прехвърля във фурната. Пече се без капак около 1 час при температура 220–250 градуса, изважда се и се овкусява с подправките. Връща се във фурната и се пече още 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: