Козе сирене с кайсии

Перфектно съчетание на сладко и солено
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г козе сирене (българско, зряло)
4 кайсии
2 стръка мащерка
4 с. л. тъмен балсамов оцет
4 с. л. зехтин
50 г рукола

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Козе сирене с кайсии
Сиренето се реже на 4 плочки и се запича за 5 минути на скара, върху намазано със зехтин алуминиево фолио.

2
Козе сирене с кайсии  2
Кайсиите се почистват от костилките, разполовяват се и се пекат 2–3 минути на грил, от вътрешната страна.

3
Козе сирене с кайсии  3
Обръщат се, поръсват се с мащерката и в отвора се сипва балсамов оцет. Пекат се още 2–3 минути.

4
Козе сирене с кайсии  4
Поднасят се, като върху сиренето се слага кайсия, отгоре се гарнира с рукола и накрая се поливат с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: