Котлети по сухиндолски

Рецепта на Кръчма "Павликяни"
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2009
Котлети по сухиндолски
 
Необходими продукти:
1 кг свински котлети
1 бр. топено сирене (200 г)
1 в. ч. червено вино
2 с. л. пчелен мед
1 с. л. горчица
4 с. л. соев сос
1 к. ч. саламура от печена капия
1 ч. л. суха подправка за барбекю (кимион и тарос)
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлети по сухиндолски
Пчелният мед се смесва в купа с горчица и соев сос.
2
Котлети по сухиндолски 2
Разбърква се и се сипва сокът от сухиндолска печена капия.
3
Котлети по сухиндолски 3
Добавят се сухата подправка за барбекю, черният пипер и солта и продължава да се разбърква.
4
Котлети по сухиндолски 4
Котлетите се овалват в получената марината и се подреждат в тава за печене.
5
Котлети по сухиндолски 5
Заливат се с останалата марината и се запичат на горно печене 10-15 минути във фурна на 220 градуса.
6
Котлети по сухиндолски 6
Топеното сирене се нарязва на колелца и се нарежда върху леко запечените котлети.
7
Котлети по сухиндолски 7
Полива се с вино, тавата се покрива със станиолено фолио и котлетите се допичат във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: