Котлети от гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2005
Котлети от гъби
 
Необходими продукти:
400 г печурки
200 г ориз
1 глава лук
4-5 стръка копър
2 с. л. олио
брашно за овалване
500 г глава карфиол
250 г замразен грах
бялата част на 1 стрък праз
2 червени чушки
1 клонка целина
6 с. л. растителна сметана
4-5 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Котлети от гъби
Оризът се сварява, след което се отцежда от водата. Замразеният грах се залива с гореща вода и също се отцежда.
2
Котлети от гъби 2
Гъбите се заливат със студена вода, посоляват се и се варят 20 минути. След това се отцeждат, изплакват се със студена вода и се нарязват надребно. Добавят се нарязаният наситно копър, отцеденият ориз и сол на вкус.
3
Котлети от гъби 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загрятото олио. След това се прибавя към ориза. Разбърква се и се оставя да изстине добре.
4
Котлети от гъби 4
От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в силно загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5
Котлети от гъби 5
Чушката и празът се нарязват наситно и се поставят в салатиера. Добавят се отцеденият грах, нарязаната наситно целина и розичките карфиол. Разбърква се.
6
Котлети от гъби 6
В купа се смесват сметаната, олиото, балсамовият оцет и горчицата за дресинга. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Салатата се залива с дресинга и се поднася като гарнитура към котлетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: