Котлет в естрагонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински котлета
1 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
100 мл сметана
20 г масло
бялата част на 1 стрък праз лук
1 кубче телешки бульон
2-3 с. л. бяло вино
1/2 ч. л. естрагон


Начин на приготвяне:
1
Котлет в естрагонов сос
Котлетите се овкусяват с черен пипер и сол и се запържват в силно загрято олио около 4-5 минути от всяка страна, след което се изваждат.
2
Котлет в естрагонов сос 2
Лукът се нарязва на ивици и се запържва 2-3 минути в разтопеното масло.
3
Котлет в естрагонов сос 3
Залива се с бялото вино и разтвореното в 200 мл гореща вода кубче бульон.
4
Котлет в естрагонов сос 4
Овкусява се с естрагон и се вари 5 минути.
5
Котлет в естрагонов сос 5
Добавят се запържените котлети, сипва се сметаната и се оставят на котлона още 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: