Котлет от риба, запечено с коппа и рибен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2010
Котлет от риба, запечено с коппа и рибен сос
 
Необходими продукти:
1 кг филе от риба
150 г коппа
1 картоф
150 г тиквички
2 червени чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
олио за намазване
сол и бял пипер на вкус
1 с. л. краве масло
2 с. л. рибен бульон или 1/2 с. л. рибна паста
50 мл сметана
4–5 стръка копър
2 с. л. настърган „Пармезан”
50 мл бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Филето риба се овкусява със сол и пипер, покрива се с ивица коппа и се увива с хартия за печене.
2
Картофите се режат на тънки шайби и се сваряват за 7–8 минути, след това се пекат в намазнена с олио тава заедно с рибните рулата на 200 градуса около 10 минути, като може да се обръщат, за да се изпекат равномерно.
3
Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган и към него се добавят бульонът (пастата), виното и сметаната. Бърка се непрекъснато, докато се редуцира до 1/4, като огънят се намалява до умерен. Прибавят се сокът от лимона, наситненият копър и пармезанът, бърка се 2–3 минути и се отстранява от огъня.
4
Тиквичките и чушките се режат на ленти и се сотират 5–6 минути в загретия зехтин, добавя се накълцаният чесън и се бърка още 2–3 минути.
5
Ястието се поднася, като най-отдолу се поставя шайба от картоф, отгоре – от зеленчуковата смес, и реденето се повтаря, като се завършва с шайба картоф. До гарнитурата се поставя рулото от риба и коппа и се залива със соса.
 
Съвет:
Рибата може да се сервира направо с хартията и се разтвори непосредствено преди консумация, като отново се гарнира със зеленчуците отстрани.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: