Кошнички пълни с фасул и царевица

Хрупкави кошнички от точени кори, пълнени с царевица, червен фасул и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г точени кори
200 г стерилизирана царевица
200 г червен фасул
4-5 стерилизирани домата
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. сол
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Кошнички пълни с фасул и царевица
Точените кори се слагат по пет една върху друга и се разрязват на правоъгълници.
2
Кошнички пълни с фасул и царевица 2
Взима се един петлистен правоъгълник и един по един листовете се нареждат в малка намаслена купичка (ако се използва форма за мъфини, не е необходимо да се намаслява), така че да се получат кошнички със стърчащи ръбчета.
3
Кошнички пълни с фасул и царевица 3
Друг вариант е подредените един върху друг листове да се сложат върху плоска повърхност и да се завъртят леко в различни посоки, така че ръбовете им да се разминават, след което да се пренесат във формичките.
4
Кошнички пълни с фасул и царевица 4
Кошничките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 5-8 минути. След това се изваждат и се оставят да се охладят.
5
Кошнички пълни с фасул и царевица 5
Лукът, чушката и чесънът се поставят в блендер, поръсват се с кимион, кориандър, риган, червен пипер и сол, налива се лимоновият сок и се пасира.
6
Кошнички пълни с фасул и царевица 6
Добавят се доматите и всичко отново се пасира леко. Царевицата и бобът се поливат с готовата салца и се разбъркват добре.
7
Кошнички пълни с фасул и царевица 7
Изпечените кошнички се пълнят с приготвената смес непосредствено преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2013
Сполучливи са-направих ги с този пълнеж-няколко бройки,колкото ми бяха гостите,а тези които ми останаха,ги направих на млечна баница.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: