Кошиня

Бразилски пилешки крокети
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
750 мл домашен пилешки бульон
380 г брашно
60 г краве масло
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. сол

за плънката:
2 пилешки бутчета (цели)
2 скилидки чесън
1 глава лук
175 г крем сирене
20 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за панировката:
4 белтъка
брашно за овалване
галета за овалване
олио за пържене на маслена баня

за соса:
200 мл майонеза
50 г кисело мляко
4 с. л. лют сос „Шрирача“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кошиня
Пилешките бутчета се сваряват в 1,2 л вода. Изваждат се, а бульонът се прецежда в тенджера, за рецептата са нужни около 700 мл бульон.
2
Кошиня 2
Прецеденият бульон се слага на умерен огън с маслото, солта и куркумата.
3
Кошиня 3
Щом кипне, се сипва брашното и се бърка, докато се образува тестена топка. Охлажда се.
4
Кошиня 4
Лукът и чесънът се наситяват и се запържват в зехтина, докато омекнат и станат златисти. Смесват се с отделеното от бутчетата месо, нарязано на ситно.
5
Кошиня 5
Прибавя се крем сиренето, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Кошиня 6
От тестото се оформят кръгове. Във всеки се поставя от плънката и се затварят, като им се придава форма на пилешко бутче.
7
Кошиня 7
Белтъците за панировката се разбиват. Крокетите се овалват в брашно, потапят се в белтъците и се овалват в галета.
8
Кошиня 8
Пържат се на маслена баня и се отцеждат.
9
Кошиня 9
В купа се смесват лютият сос, майонезата, киселото мляко и сол на вкус.
10
Кошиня 10
Крокетите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2019
Получиха се :)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2017
Определено не е по вкусът ми
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2016
Приготвих ги като кюфтета
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: