Корона от агнешки филета

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2006
Корона от агнешки филета
 
Необходими продукти:
6-7 гъби
5-6 стръка френски фасул
2-3 скилидки чесън
2 бр. аспержи
2 малки глави карфиол
1 глава бяла ряпа
1 цикория
1 морков
1 домат
сокът от 1/2 лимон
черен пипер и сол на вкус
100 мл сметана
50 г сирене "Грюер"
2-3 картофа
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
рак от агнешко месо


Начин на приготвяне:
1
Корона от агнешки филета
Агнешкото се връзва с конец в основата, така че да се оформи "корона". Поставя се в намазнена тава заедно със скилидките чесън, овкусява се със сол и черен пипер и се пече 15 минути при температура 200 градуса.
2
Корона от агнешки филета 2
Карфиолът, аспержите и фасулът се сваряват. Цикорията се посолява, овкусява се с лимонов сок и се задушава с малко масло и олио до омекване.
3
Корона от агнешки филета 3
Морковът и ряпата се нарязват на тънки парченца като чипс и се сваряват, като във водата се слагат малко масло, захар, сол и пипер. В горната част на домата се прави кръстообразен разрез и доматът се изпича на фурна заедно с гъбите.
4
Корона от агнешки филета 4
Картофите за огретена се обелват, нарязват се на филии и се слагат в съд за печене. Поливат се със сметаната, овкусяват се с подправките, поръсват се с настърганото сирене. Пекат се 30 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.
5
Корона от агнешки филета 5
Изпечената агнешка корона се разрязва между ребрата и се гарнира със зеленчуците и огретена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: