Копривщенска дроб сарма

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Копривщенска дроб сарма
 
Необходими продукти:
3–4 стръка пресен лук
2 с. л. олио
200 г ориз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен (2–3 стръка пресен)
1 с. л. пресен девесил
1 агнешко було
сол на вкус
1 агнешки комплект
сол за варене на комплекта


Начин на приготвяне:
1
В тенджера със студена вода се слага агнешкият комплект (бял и черен дроб, сърце, далак), посолява се и се сварява. След това месото се нарязва на малки кубчета, а бульонът се запазва.
2
Лукът се нарязва и се кавърдисва (запържва) в тиган със сгорещеното олио. Добавят се дреболиите и когато се позапържат, се сипва оризът. Подправя се с червения пипер, сол, джоджена и девесила и се разрежда с около 200 мл от бульона.
3
Булото (кърпата) се нарязва на еднакви по големина парчета, в тях се слага от плънката, завиват се сарми и се поставят в тава. Наливат се 1–2 пръста вода и ястието се пече около 20–30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: