Копривени топчета

Нюди – популярен италиански специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г коприва
400 г сирене „Рикота“
2 яйца
1/4 ч. л. индийско орехче
50 г галета
2 скилидки чесън
1 стрък салвия
30 г сирене „Пармезан“
60 г краве масло
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Копривени топчета
Копривата се попарва за кратко във вряла вода, охлажда се под течаща студена вода, отцежда се добре и се наситнява.
2
Копривени топчета 2
Галетата се запича на сух тиган, докато стане златиста.
3
Копривени топчета 3
Рикотата се смесва с яйцата, настъргания пармезан, настърганото индийското орехче, сол, черен пипер, галетата и копривата, и се разбърква.
4
Копривени топчета 4
От сместа се оформят топчета с големината на орех.
5
Копривени топчета 5
Овалват се в брашно.
6
Копривени топчета 6
Накрая се потапят за кратко в кипяща подсолена вода (водата не бива да кипи бурно, за да не се разпаднат).
7
Копривени топчета 7
Половината от наситнения чесън и от листенцата салвия се запържват за кратко в половината масло.
8
Копривени топчета 8
Пускат се половината от топчетата, пържат се от всички страни и се изваждат.
9
Копривени топчета 9
По същия начин, в останалото масло, заедно с останалите чесън и салвия, се запържват и останалите топчета.
10
Копривени топчета 10
По желание копривените топчета се сервират, поръсени с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: