Копривени ньоки с орехов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2004
Копривени ньоки с орехов сос
 
Необходими продукти:
черен пипер и сол на вкус
3 скилидки чесън
100 г орехови ядки
1 ч. л. сух босилек (1 шепа пресен)
1 к. ч. зехтин
2–3 с. л. олио
2–3 стръка магданоз
1 кг картофи
5–6 шепи коприва
2–3 щипки индийско орехче
2 стръка копър
1 яйце
3–4 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Копривени ньоки с орехов сос
Картофите се нарязват надребно и се сваряват за около 8 минути, като във водата се слага щипка сол.
2
Копривени ньоки с орехов сос 2
Копривата се почиства добре, попарва се в открит съд, изплаква се със студена вода и се нарязва.
3
Копривени ньоки с орехов сос 3
Картофите се намачкват, докато са топли, подправят се с индийското орехче, ситно нарязания копър, солта и черния пипер.
4
Копривени ньоки с орехов сос 4
Всички продукти за соса се поставят в блендер и се пасират за 5–6 минути.
5
Копривени ньоки с орехов сос 5
Към тестото се добавят яйцето, брашното и копривата и хубаво се размесват. След това се разточва, оформят се “наденички”, които се нарязват надребно и се поставят във вряща вода. Оставят се да врат 2–3 минути, изваждат се и веднага се гарнират с ореховия сос. Консумират се след 2–3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: