Копривена салата "Копена"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2005
Копривена салата
 
Необходими продукти:
3-4 шепи коприва
50 г извара
50 г сирене
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. счукан чесън
100 г сирене
1 домат
1/2 зелена салата
3 едри черни маслини
2-3 сушени сини сливи
1 цяла орехова ядка
1/2 ч. л. счукани орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Копривена салата
Копривата се бланшира, изцежда се, смесва се с изварата и сиренето, полива се със зехтин и чесън. Намачква се добре и се поставя в средата на порционна чиния, поръсва се със счуканите орехови ядки и се украсява с една цяла ядка.
2
Копривена салата
От едната страна на копривата се подреждат шайби домати (поръсват се с накълцан магданоз), от другата - нарязаната наедро салата. Върху салатата се поставя плочка сирене, отгоре – синя слива и три маслини. Поръсва се със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: