Копривена мусака със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3-4 стръка пресен лук
2 печени червени чушки
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 щипка копърово семе
1 к. ч. олио
1 кг картофи
200 г сирене
4-5 шепи коприва


Начин на приготвяне:
1
Копривена мусака със сирене
Копривата се почиства и се нарязва наситно.
2
Копривена мусака със сирене 2
Нарязаните на колелца картофи се бланшират във вряща подсолена вода за 5-10 минути (докато омекнат леко). Накрая се добавя копривата, като се поставя в гевгир. Ври още 2 минути. Изцеждат се и се охлаждат.
3
Копривена мусака със сирене 3
Нарязаният на колелца лук се запържва за 1 минута в предварително загрято олио. След това се ароматизира с копърово семе.
4
Копривена мусака със сирене 4
Лукът се смесва с наситнените чушки и коприва. Посолява се. Наливат се разбитите на пяна белтъци.
5
Копривена мусака със сирене 5
Половината от картофите се нареждат плътно по дъното на намаслена йенска тава. Отгоре се разпределя плънката и се покрива с картофи. Настъргва се сирене.
6
Копривена мусака със сирене 6
Жълтъците се разбиват с киселото мляко и се посоляват. Мусаката се залива със сместа и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса 15-20 минути (докато се зачерви).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: