Копривена чорба по селски

Най-вкусна става в ранна пролет, когато копривата е млада
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2012
Копривена чорба по селски
 
Необходими продукти:
2 пакета коприва (от 200 г)
1 глава лук
4 стръка пресен лук
1/3 връзка магданоз
1/4 ч. ч. бисерен ориз
1 жълтък
4 с. л. олио
4 с. л. кисело мляко
1 домат
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба по селски

Копривата се почиства и измива. Нарязва се наситно. Двата вида лук – също.

 


2
Копривена чорба по селски 2

В тенджера се загрява олиото и в него се запържва старият лук. След това се добавят пресният лук и копривата. Задушават се за кратко.

 


3
Копривена чорба по селски 3

Поръсва се с червен пипер и малко сол и се наливат 4 ч. ч. гореща вода. Когато заври се добавя ориза. Вари се до омекването му. Овкусява се с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол.

 

 


4
Копривена чорба по селски 4

Жълтъкът се разбива и към него се прибавя киселото мляко. Сместа се разрежда с черпак от бульона, за да се темперира.

 


5
Копривена чорба по селски 5

След това застройката се изсипва в тенджерата.

 


6
Копривена чорба по селски 6

Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на кубчета. С него се гарнира готовата супа.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2024
Хванахме се за зеленото :)
5.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2017
Приятна на вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2016
С тази прекрасна млада коприва, която може да се намери навсякъде, как да не се изкушиш с такава супичка. Аз в случая пропуснах застройката.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2014
Добавих домашна консерва домат и стана много профирно!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2013
Вкусна, класическа и със свежи цветове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: