Коприва соте с чеснов фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2002
Коприва соте с чеснов фасул
 
Необходими продукти:
3 с. л. оцет
2 дафинови листа
1 ч. л. мащерка
200 г зрял фасул
7-8 шепи коприва
8 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
4-5 клонки целина
1 стрък чесън


Начин на приготвяне:
1
Коприва соте с чеснов фасул
В тенджера се слагат фасулът и цели лук, моркови, чесън и клонки целина. Подправя се с мащерка и дафинови листа. Налива се вода 2-3 пръста над фасула и се оставя да се свари.
2
Коприва соте с чеснов фасул 2
Когато водата почти се е изпарила, морковите, лукът и дафиновите листа се изваждат и се посолява.
3
Коприва соте с чеснов фасул 3
Копривата се запържва в малко олио на много силен огън. Налива се малко от бульона, за да не се препържи, и се задушава 10-15 минути под капак.
4
Коприва соте с чеснов фасул 4
Бялата част на стрък чесън се нарязва на много ситно и се залива с оцет.
5
Коприва соте с чеснов фасул 5
В порционна чиния като канапе се разпределя фасулът, върху него се слага от копривата и се сервира. По желание може да се залее с чесън и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2014
Обожавам коприва. Благодаря за интересната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: