Консоме „Селестин“

Пилешки бульон с богат вкус и много аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешки фенери
400 г пилешко филе
3 белтъка
1 глава лук
1 морков
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 стрък праз
сол на вкус

за палачинките:
250 мл прясно мляко
200 г брашно
20 г краве масло (+ за намазване)
3 яйца
1 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Консоме „Селестин“
Фенерите се сваряват в 2 л вода, заедно с нарязаната на едро глава лук, дафиновия лист и мащерката, като първоначално се отпенва.
2
Консоме „Селестин“ 2
Когато е готов, бульонът се прецежда и се слага да заври.
3
Консоме „Селестин“ 3
В блендер се смилат пилешкото месо, празът и морковът. Добавят се белтъците, сол на вкус и се разбърква.
4
Консоме „Селестин“ 4
Сместа се слага в бульона, оставя се да къкри 1 час на слаб огън.
5
Консоме „Селестин“ 5
След това „протеиновата гъба“ се изважда, а бульонът се прецежда през марля.
6
Консоме „Селестин“ 6
Яйцата се пасират с млякото, брашното, разтопеното масло и солта.
7
Консоме „Селестин“ 7
Към палачинковото тесто се прибавя наситненият магданоз.
8
Консоме „Селестин“ 8
В намазан с масло тиган се приготвят палачинки.
9
Консоме „Селестин“ 9
Консомето се поднася с нарязани на тънко палачинки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2024
Здравейте, изхвърля се. Поздрави
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2024
А какво се случва с протеиновата гъба?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: