Консервиране и съхраняване на чесън

Източник: Ева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.09.2015
Консервиране и съхраняване на чесън
 
Необходими продукти:
1 кг чесън
1,5 л вода
500 мл бяло вино
20 г риган
олио


Начин на приготвяне:
1
чесънът се обелва и измива.
2
В тенджера се сипват водата и виното в пропорция 3 към 1. След като течността заври се слага чесъна и се оставя за 1-2 минути, след което се отцежда.
3
На дъното на буркан се слага ригана или подправка по желание, отцедения и изстинал чесън и се налива олио докато покрие чесъна.
4
Оставя се да престои поне 5 дни преди консумация.
5
Съвет:

Чесъна може да се използва като подправка или добавка към сосове.

Олиото може да се използва за овкусяване на салати.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2017
Това в хладилник ли се съхранява или се запечатва и консервира?
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Интересно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: