Конгри

Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2004
Конгри
 
Необходими продукти:
300 г консервиран червен боб (150 г зрял фасул)
200 г ориз
3 глави кромид лук
2-3 червени замразени чушки
2-3 с. л. зехтин
3-4 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
по 1-2 щипки риган и кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Конгри
Бульонът от консервирания фасул се кипва. Слага се оризът и ако е необходимо, се добавя още течност, така че съотношението при варенето да е 3:1.
2
Конгри 2
Лукът и чушките се режат наситно, запържват се в сгорещеното олио за 5 минути и се овкусяват с подправките. Прибавя се фасулът, разбърква се и се наливат 1-2 с. л. от бульона. Слагат се свареният ориз, накълцаните магданоз и чесън, разбърква се и ври още 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: