Конфитюр от кайсии

Лято в бурканче
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,1 кг кайсии
1 пакетче добавка за консервиране
500 г захар
50 г пресен джинджифил

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от кайсии
Кайсиите се почистват от костилките и се режат на четири.
2
Конфитюр от кайсии 2
Добавят се наситненият джинджифил.
3
Конфитюр от кайсии 3
Слага се и добавката за консервиране, смесена с 2 с. л. от захарта.
4
Конфитюр от кайсии 4
Оставя се на умерен огън, докато заври.
5
Конфитюр от кайсии 5
Сипва се и останалата захар, силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути.
6
Конфитюр от кайсии 6
Конфитюрът се разпределя в стерилизирани бурканчета и се охлажда.




Съвет:
Количеството готов конфитюр е достатъчно за 3 бурканчета от по 370 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: