Комбус

За основно, гарнитура или просто на филийка
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 27.03.2017
Комбус
 
Необходими продукти:
3-5 връзки лапад
5-6 глави лук
4-5 сухи чушки
3-4 сухи люти чушлета
1 ч. ч. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сухите чушки се сваряват. Почистват се от семките и люспите, и се накълцват наситно.
2
Лападът се измива, дебелите жилки в средата на листата се отстраняват. Залива се с кипяща вода и се оставя под капак за няколко минути, за да омекне. Отцежда се и се изстисква - получава се количество от около 2 ч. ч. чаши. След това се нарязва на ивички.

3
Лукът се нарязва на кубчета и заедно с натрошените наситно люти чушлета се запържва в олиото на средна температура, с 1 щипка сол, докато омекне напълно и леко промени цвета си към златисто, но без да прегаря.
4
Прибавят се накълцаните сухи чушки и лападът. Слага се отново щипка сол. Разбърква се и пак се запържва на средна температура, докато лападът остане на мазнина. Посолява се на вкус.
5
Съвети:

Има различни варианти за приготвяне на ястието:
1. Може да се прибавят 1 ч. ч. нарязани домати (пресни или от консерва) и да се запържи, докато остане на мазнина.
2. След като ястието се свали от огъня може да се прибавят 3-4 нарязани наситно и леко посолени скилидки чесън.
3. Може да се добави и 1 ч. ч. ситно натрошено сирене, след което се разбърква за 1-2 минути и се сваля от огъня.
4. Може да се сложат и 3-4 яйца, разбърква се и се готви до готовност на яйцата. Като се свали от огъня се поръсва с нарязан наситно магданоз. Този вариант е възможен със или без сирене.
Варианти 2, 3 и 4 може на направите със или без домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: