Коледно шоколадово руло

Лесно и вкусно
Източник: Малинка
ТИТЛА: Готвач
Дата: 27.12.2016
Коледно шоколадово руло
Коледно шоколадово руло
Коледно шоколадово руло
Коледно шоколадово руло
 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
45 г краве масло
1 ванилия

за шоколадовия ганаш:
180 мл течна сметана (35%)
180 г шоколадов кувертюр (или шоколад)
100 г течен шоколад
30 мл ликьор (по желание)

за крема:
250 г краве масло (меко)
2 ч. ч. пудра захар (или 300 мл сладко кондензирано мляко)
2 с. л. какао
2 с. л. течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Първо пригответе ганаша, тъй като му трябва доста време – поне 3 часа на студено, за да се охлади много добре и да се сгъсти. Сметаната се загрява почти до кипване. Слага се начупеният наедро шоколадов кувертюр (или шоколад) и се разбърква с тел, до получаване на хомогенна смес. След това се оставя да се охлади на студено, но не във фризер. Когато изстине, сместа се сгъстява – разбийте я с миксер, до получаване на крем. Добавете течния шоколад и разбийте отново за още 1 минута.
2
Докато ганашът изстива, направете блата за рулото, като разбиете яйцата със захарта, брашното, ванилията и разтопеното масло. Изсипете сместа в тава, с хартия за печене на дъното и с размери 38х25 см. Печете на 190 градуса, до готовност (15–20 минути).
3
Извадете блата върху тънка памучна кърпа и го навийте заедно с нея. Оставете го да изстине.

4
Пригответе крема, като разбиете мекото масло с пудрата захар, какаото и течната сметана.

5
Развийте внимателно рулото и го намажете с крема. Оставете да стегне за малко в хладилник и го намажете отгоре с шоколадовия ганаш. Украсете по-желание.


Съвет:
Аз направих рулото с обикновен млечно-яйчен крем, който ми остана от пълнежа на домашни фунийки. Може да използвате всякакъв крем, който ви харесва.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2021
Този път направих рулото с ванилов крем и бял шоколад,като за лятото,стархотно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: