Коледна пуйка със зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пуйка
1/2 кисела зелка
150 г бекон
1 глава лук
5 с. л. олио
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Коледна пуйка със зеле
Пуйката се почиства и се нарязва на порционни парчета. Гърдите могат да се отделят, за да се приготви с тях детско пюре.
2
Коледна пуйка със зеле 2
Месото се слага в тенджера с кипяща вода, посолява се и се вари около 20 минути.
3
Коледна пуйка със зеле 3
Лукът се нарязва наситно, беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават.
4
Коледна пуйка със зеле 4
Зелето се нарязва наситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката.
5
Коледна пуйка със зеле 5
След това се слага пуешкото месо, разбърква се със зелето и всичко се прехвърля в тава. Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: