Коледен шоколадов венец

Любимият ни сладък салам от детството, обогатен с орехи и череши, завит като венец
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г шоколадов кувертюр
200 г бисквити
200 г орехи
100 г сушени череши (от сочните)
50 г коктейлни череши
1 консерва кондензирано мляко (400 г)
1 ванилия
краве масло за намазване

за украсата:
50 г печени орехи (цели ядки)
50 г коктейлни череши
50 г бял шоколад
5–6 стръка прясна мента
1 белтък
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Коледен шоколадов венец
Орехите се запичат и се накълцват.
2
Коледен шоколадов венец 2
Коктейлните череши се разрязват надве.
3
Коледен шоколадов венец 3
Бисквитите се натрошават.
4
Коледен шоколадов венец 4
Кувертюрът и кондензираното мляко се разтопяват на водна баня и се смесват с бисквитите, орехите, двата вида череши и ванилията. Разбъркват се добре.
5
Коледен шоколадов венец 5
Кръгла форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см), покрита с пергаментова хартия, се маже с масло. В средата се поставя кутийката от млякото, увита във фолио за свежо съхранение. Сипва се шоколадовата смес. Заравнява се.
6
Коледен шоколадов венец 6
Ментовите листа се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с белтък и се поръсват с пудра захар от двете страни.
7
Коледен шоколадов венец 7
Сушат се в загрята на 80 градуса фурна без вентилатор, така че да не променят цвета си – за по 15 минути от всяка страна.
8
Коледен шоколадов венец 8
Венецът се украсява с разтопен бял шоколад, коктейлни череши, орехови ядки и ментови листа. Прибира се в хладилник, за да стегне добре.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2016
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2016
Ето и моя венец. Направих с шоколадово крем сирене Филаделфия и 100гр шоколадов кувертюр и се получи супер вкусно,като чийзкейк. Опитайте,може да ви хареса.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2016
Много добра идея! А дали ще стане добре,ако сложа шоколадово крем сирене,ще стане като чийз-бисквитен венец? Дали ще стегне добре с него?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


357 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: