Коледен гугелхупф

(по автентична австрийска рецепта)
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2009
Коледен гугелхупф
 
Необходими продукти:
500 г краве масло
500 г пудра захар
10 яйца
500 г брашно
10 г бакпулвер
1 пръчка ванилия
кората от 1 лимон
100 г амарени череши
100 г сушени кайсии
100 г шоколад за печене
150 г филирани бадеми
краве масло за формите
300 г бял фондан
50 г разтопен натурален шоколад


Начин на приготвяне:
1
Коледен гугелхупф
Маслото се оставя да се размекне и се разбива с пудрата захар. Прибавят се едно по едно яйцата и продължава да се бърка с миксер до получаване на хомогенна смес.

2
Коледен гугелхупф 2
Сипва се брашното, предварително размесено с бакпулвера и ванилията.

3
Коледен гугелхупф 3
Добавят се настърганата лимонова кора, нарязаните наситно кайсии и череши и шоколадът за печене (шоколад на малки топчици, който при печене не се разтопява). Всичко се разбърква внимателно с шпатула.

4
Коледен гугелхупф 4
Формите за печене се намазват с разтопено масло и се поръсват с бадемите, докато се покрият добре.

5
Коледен гугелхупф 5
Сместа се изсипва във формите и по краищата се изтегля нагоре с шпатула. Пече се 10 минути на 180 градуса, а след това 30 минути – на 160.

6
Коледен гугелхупф 6
Белият фондан се разбърква добре с разтопения шоколад.

7
Коледен гугелхупф 7
След като сладкишът се изпече, се поставя върху решетка и се залива с шоколадовия фондан.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: