Коктейл от карфиол с билкови бисквитки

Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за коктейла от карфиол:
200-250 г карфиол
100 г майонеза
3-4 стръка копър
2-3 листа целина
3 с. л. кетчуп
1 ч. л. сос
1/2 ч. л. настърган хрян
чили сос и сол на вкус

за билковите бисквити:
125 г студено масло
50-60 г сирене
1 малко парче праз
1 яйце
4-5 стръка магданоз
2-3 щипки босилек
2-3 щипки риган
2 щипки сол
2 ч. ч. брашно
3/4 - 1 ч. ч. кисело мляко
2-3 с. л. прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки
Брашното се пресява в голяма купа и се смесва със сода бикарбонат, бакпулвер и сол. Добавя се маслото и се мачка, докато се получат трохи. Ароматизира се с босилек, риган и наситнен магданоз.
2
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки 2
Прибавят се нарязаният наситно праз и киселото мляко и се меси за кратко. След това се натрошава сиренето и отново се меси кратко. Трябва да се получи меко тесто.
3
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки 3
Тестото се разточва върху набрашнен плот на правоъгълен лист с дебелина 1 пръст. С метален пръстен се отрязват дискове и се нареждат в предварително намазнена и набрашнена тава.
4
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки 4
Яйцето се разбива с прясното мляко. Бисквитките се намазват със сместа и се пекат 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки 5
Карфиолът се накъсва на малки розички и се поставя в тенджера с вряща подсолена вода. Бланшира се за 3-5 минути, след това се оттегля от котлона и се охлажда с леденостудена вода.
6
Коктейл от карфиол с билкови бисквитки 6
Копърът и целината се нарязват наситно и се смесват с майонезата, кетчупа, соса "Уорчестър" и настъргания хрян. Прибавят се чили сос и сол на вкус и се разбърква добре. Карфиолът се залива с майонезения сос. Коктейлът се поднася с изпечените билкови бисквитки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: