Кокосово реване

Ароматно сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г краве масло (със стайна температура)
300 г захар
150 г кокосови стърготини
130 г брашно
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
кората от 2 портокала

за сиропа:
200 г захар
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Кокосово реване
Маслото се разбива със захарта, докато сместа побелее.
2
Кокосово реване 2
Добавят се жълтъците и отново се разбива.
3
Кокосово реване 3
Белтъците се разбиват на сняг.
4
Кокосово реване 4
Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера.
5
Кокосово реване 5
Сухите съставки и белтъците се прибавят на няколко пъти към маслената смес, като се бърка внимателно.
6
Кокосово реване 6
Слага се и настърганата портокалова кора и отново се разбърква внимателно. Тестото се прехвърля във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
7
Кокосово реване 7
Пече се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
8
Кокосово реване 8
Захарта, лимоновият сок и 300 мл вода се смесват в касерола и на умерен огън се вари рядък захарен сироп.
9
Кокосово реване 9
Докато е още топъл, се излива върху блата.
10
Кокосово реване 10
Реването се оставя да престои за 1 нощ, за да се сиропира добре, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Много приятен десерт, определено ще го правя и друг път.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
ПРЕКАЛЕНО е мазно и тежко! Не ни допадна този вкус. Основния продукт е масло, какво друго да се очаква. Не бих го направила втори път. По класическата рецепта е много по-вкусно. Това е моето мнение.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2017
Присто превъзходно днес го направих за втори път...
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Да, може да се използва прясно мляко.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2017
Здравейте може ли за сиропа да се използва прясно мляко вместо вода?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: