Кокосови сладки

В Австрия са известни като кокосови целувки, наричат ги още кокосови макарони. Не в смисъла на паста, а на прословутите френски сладки. Вкусът им е направо пристрастяващ
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
175 г пудра захар
165 г кокосови стърготини
75 г белтъци (2 яйца с размер L)
1 есенция ванилия
1 щипка сол

за глазурата:
100 г черен шоколад
80 мл животинска сметана
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Кокосови сладки

В купа се смесват кокосовите стърготини, захарта, ванилията, белтъците и солта. Хубаво се разбърква с ръце.

 


2
Кокосови сладки 2

С навлажнени ръце се оформят малки топки. Поставят се върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 165 градуса фурна за около 20–25 минути. След това се охлаждат.

 


3
Кокосови сладки 3

В касерола се кипва сметаната. Шоколадът се начупва и сметаната се налива към него. Добавя се маслото, разбърква се, докато се получи гладък крем.

 


4
Кокосови сладки 4

Върху решетка се поставят сладките и се заливат леко с шоколадовата смес.  Оставят се да се охладят добре.


 




Съвет: На дъното на тавата се слага хартия за печене и шоколадът който се стече, щом се охлади, може да се събере и да се използва пак.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
И без сметаната станаха страхотни :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Пропускът е коригиран :) Има сметана за глазурата - 80 мл. Вече можете да направите сладките без притеснения :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
да жалко, и аз исках да ги направя,но гледах предаването и не си спомням да има сметана:(
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Не сте упоменали в използваните продукти сметаната.Какво количество е тя?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: