Кокосов пай с ванилово кисело мляко

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Кокосов пай с ванилово кисело мляко
 
Необходими продукти:
50 г крем сирене
пудра захар за украса
1 ягода
30 г краве масло
10 мл бадемов ликьор „Амарето“
50 г захар
2 яйца
100 г кокосово брашно
20 мл прясно мляко
50 г шоколадов кувертюр
30 г ванилова захар
50 г изцедено кисело мляко
олио и брашно за формичката


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците на яйцата се разбиват със захарта около минута, докато бухнат, на тънка струйка се прибавя разтопеното масло и се разбърква. Добавя се кокосовото брашно и отново се разбърква до получаване на еднородна смес.
2
Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се прибавя кокосовата смес, като се разбърква с помощта на сладкарска бъркалка. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена формичка и се пече 25–30 минути на температура 180 градуса.
3
Сиренето, изцеденото мляко, ваниловата захар и ликьорът се разбъркват.
4
В средата на подходяща чиния се сипва 1 ч. л. от предварително разтопения на водна баня шоколадов кувертюр, смесен с прясното мляко. Отгоре се поставя кексчето и се притиска леко, залива се с ваниловото мляко. Поръсва се с пудра захар и се украсява с ягодата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: