Кокоски

Хрупкави и ароматни сладки, приготвени с подсладено кондензирано мляко вместо захар
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-120 мл подсладено кондензирано мляко
40 г кокосови стърготини
2 белтъка
1 капсула есенция ванилия
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Кокоски
Белтъците се разбиват с миксер на твърд сняг (съдът, в който се разбиват, трябва да е с тяхната температура).
2
Кокоски 2
Разбитите белтъци се ароматизират с ванилия и се поръсват със сол.
3
Кокоски 3
Кокосовите стърготини се заливат с кондензираното мляко и се оставят да престоят поне 5 минути.
4
Кокоски 4
След това стърготините се добавя към разбитите белтъци и хубаво се разбъркват.
5
Кокоски 5
Върху покрита с хартия за печене тава с помощта на лъжица се оформят кокоски.
6
Кокоски 6
Кокоските се пекат около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, като тавата се поставя в най-ниската част на фурната. След това внимателно се отделят от хартията и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2020
Не ми допаднаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: