Кокоша яхния

Приготвена с много лук и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кокошка
6 глави лук
8 скилидки чесън
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 с. л. винен оцет
3 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кокоша яхния
Кокошката се сварява за около час и половина в 1,5 л вода, заедно с две глави лук, нарязани наситно.
2
Кокоша яхния 2
След това кокошката се изважда и се нарязва на парчета, като кожата се отстранява.
3
Кокоша яхния 3
Останалият лук се реже на кубчета и се запържва в олиото до златисто.
4
Кокоша яхния 4
Прибавя се и чесънът, като всяка скилидка се разрязва надве, по дължина.
5
Кокоша яхния 5
Сипва се брашното.
6
Кокоша яхния 6
Запържва се и се слага червеният пипер.
7
Кокоша яхния 7
Налива се един литър от бульона от варенето, като се прецежда.
8
Кокоша яхния 8
Добавят се нарязаната кокошка, дафиновите листа, зърната черен пипер и оцетът, и се посолява.
9
Кокоша яхния 9
Яхнията се готви около 40 минути на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2017
домашна кокошка, домашна яхния..... няма как да не е вкусно:)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Стана толкова вкусно, че забравих да снимам...
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Много вкусна стана, но я направих само с пилешки бутчета.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусна!
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Много обичам простичките рецепти! Буквално след предаването я спретнах, само че не с кокошка, а с хубаво пиле. Вкусно и уютно ... като в детските години :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: