Кофта кебап

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешка кайма (от врат)
50 мл зехтин (+ за намазване)
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
тортили (или арабски питки)


Начин на приготвяне:
1
Кофта кебап
Каймата се овкусява с кориандър, кимион, чили, сумак, бахар, индийско орехче, зехтин, сол и черен пипер на вкус.
2
Кофта кебап 2
Прибавят се и смлените лук, чесън и магданоз. Разбърква се добре и се оставя в хладилник за 1 час.
3
Кофта кебап 3
От каймата върху бамбукови шишове се оформя кебап.
4
Кофта кебап 4
Пекат се на силно загрята, намазана със зехтин плоча – до готовност.
5
Кофта кебап 5
Поднасят се върху затоплени в същия съд тортили и се гарнират със зеленчуци и сос по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2024
Балансиран вкус, без сумака, защото нямах.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: