Книжен кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2002
Книжен кебап
 
Необходими продукти:
500-750 г обезкостен свински бут (плешка, врат)
1 глава лук
2-3 сухи червени чушки
1 ч. л. чубрица
1 в. ч. червено вино


Начин на приготвяне:
1
Книжен кебап
Месото се нарязва на кубчета.
2
Книжен кебап 2
В купа се стриват чушките, налива се вино, добавят се чубрица, сол и настъргана глава лук. Разбърква се добре. Месото се поставя в маринатата, разбърква се и се оставя да отлежи 1-2 часа.
3
Книжен кебап 3
От пергаментова хартия се изрязват квадрати, намазват се с олио и в тях се поставя от месото. Оформят се пакети и се подреждат в намазана с олио тава (страната, където е затворена хартията, остава отдолу).
4
Книжен кебап 4
Налива се пръст вода и кебапът се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса около 30 минути. Ако е необходимо, се долива топла вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: