Кнедли с кайсии

Пресни кайсии, обвити в тесто и хрупкава коричка от карамелизирана кафява захар
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2013
Кнедли с кайсии
 
Необходими продукти:
800 г стари картофи
600 г брашно
1 яйце
16 бучки захар
40 г захар
1 с. л. краве масло
16 кайсии
1 щипка сол
брашно за плота
за коричката:
200 г кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Кнедли с кайсии

Картофите се сваряват необелени в малко вода. Обелват се докато са още горещи, минават се през преса и се оставят да изстинат.

 


2
Кнедли с кайсии 2

Прибавят се яйцето и брашното, разбърква се с ръка и се слагат маслото (на стайна температура) и щипка сол.

 


3
Кнедли с кайсии 3

Замесва се гладко тесто. Ако е лепкаво и не позволява да се оформя, се добавя още брашно. Тестото се прави на топка и се оставя 10–20 минути да почине.

 


4
Кнедли с кайсии 4

Кайсиите се измиват и костилките се отстраняват, като се внимава да не се разполовяват плодовете. Във всяка кайсия се слага по една бучка захар.

 


5
Кнедли с кайсии 5

Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см. От нея се изрязват 16 еднакви квадрата.

 


6
Кнедли с кайсии 6

Всяка кайсия се увива в тестото и се оформя на топка.

 


7
Кнедли с кайсии 7

Кнедлите се пускат във вряща вода, силата на огъня се редуцира, водата не трябва да бълбука. Варят се 12–15 минути, докато изплуват на повърхността. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят да се отцедят.

 


8
Кнедли с кайсии 8

После се овалват в кафявата захар и се карамелизират с горелка.

 

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 16 кнедли.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: