Клин с патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2002
Клин с патладжан
 
Необходими продукти:
450 г брашно
150 г вода
2-3 с. л. олио
1 яйце
сол
200 г кашкавал
6 патладжана
4 яйца
2 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
2 с. л. олио
1 дафинов лист
2-3 щипки захар
сол


Начин на приготвяне:
1
Клин с патладжан
Брашното се пресява, прибавят се яйце, олио, сол и при постоянно бъркане се налива вода. Меси се до получаване на меко и разтегливо тесто. Оставя се да отлежи 20 минути. Яйцата за плънката се сваряват.
2
Клин с патладжан 2
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се с морска сол и се оставят под наклон, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват, подсушават се, овалват се в брашно и се пържат в загрято олио по 2 минути от всяка страна.
3
Клин с патладжан 3
Лукът и чушката се нарязват надребно и се запържват в загрято олио за 3-4 минути. Щом омекнат, се прибавят доматите (на кубчета), сол, захар и дафинов лист. Задушава се не повече от 2-3 минути.
4
Клин с патладжан 4
Готовото тесто се разделя на 4 топки. Две от тях се разточват на тънки кори, по-големи от тавата, в която ще се пекат.
5
Клин с патладжан 5
Тавата се намазва с олио, поставя се едната кора, намазва се с олио и върху нея се слага другата кора, като краищата им остават да висят извън тавата.
6
Клин с патладжан 6
След това се поставят ред патладжани, ред нарязани на колелца яйца, изсипва се сосът, слага се ред кашкавал (на кубчета) и отново ред патладжани.
7
Клин с патладжан 7
Разточват се още две кори. Плънката се покрива с едната, намазва се с олио и след това се слага другата. Краищата се отрязват и се запечатват, като се натиска с вилица по ръба на тавата.
8
Клин с патладжан 8
Намазва се обилно с разбито яйце и се пече 1 час в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: