Класически пържен черен дроб

Вкусен, ароматен и сочен – както го правят в ресторантите
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 19.07.2021
Класически пържен черен дроб
 
Необходими продукти:
3 кг свински черен дроб
600 г пшенично брашно
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
7 с.л. бяло вино
7 с.л. соев сос
олио


Начин на приготвяне:
1
Нарязвате черният дроб на тънки филийки и го слагате в прясно мляко за 3 часа, за да може да се махне кръвта.

2
След това го изваждате, измивате с вода и после го потапяте пак в прясно мляко поне за 1 час. Като мине 1 час, го изваждате и го подсушавате.
3
Загрявате олиото (но не напълно, за да може да изпържите парчетата равномерно) на умерен котлон.
4
Всяка филийка овалвате в пшенично брашно, след тва изтръсквате хубаво, за да няма прекалено много брашно.
5
Черният дроб го пържите, докато придобие леко златист цвят, тоест не напълно. Изваждате го тигана и го слагате в отделен съд.
6
Загрявате друг тиган без олио. Сложете полуизпържения черен дроб, бялото вино и соевия сос и бъркайте хубаво, докато стане златистокафяв.
7
По-този начин изпържете 500 г черен дроб в дълбок тиган.
И ето така се получава пърженият черен дроб в ресторански стил. За украса сложете пържен лук, резенчета лимон и малко магданоз.
По същия начин се пържи и останалото количество черен дроб.

Съвет:
Ако не ви се занимава да махате кръвта на черния дроб и нямате абсолютно никакво време, съветвам ви да направите следното: Нарязва се черният дроб на тънки филийки, овалвате го в брашно и направо го пържете, но не напълно. Изваждаме черния дроб от тигана и го слагаме в отделен съд. Загрявате другия тиган, но не слагайте олио. Сложете, първо, полуизпържения черен дроб, бялото вино и соевия сос и бъркайте хубаво, докато стане златисто кафяв. По-този начин изпържете 500 г черен дроб в дълбок тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2021
Тази рецепта е страхотна пробвайте я!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: