Класически милфьой

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 16.05.2017
Класически милфьой
Класически милфьой
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
3 жълтъка
1/3 ч. ч. захар
3 с. л. нишесте (с вкус на сметана)
2 с. л. брашно
1 ванилия
300 мл прясно мляко
100 мл течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Разбивате леко жълтъците със захарта. Добавяте нишестето, брашното и ванилията. На тънка струйка прибавяте млякото и слагате сместа на умерен огън, като бъркате, за да не загори. След като се сгъсти, дърпате от огъня и оставяте да изстине.
2
Нарязвате бутертестото на 3 еднакви правоъгълника, надупчвате ги с вилица и ги печете до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставяте ги да се охладят.
3
Разбивате сметаната и я добавяте към добре охладения крем, като бъркате внимателно отдолу нагоре.

4
Сглобявате десерта, като редувате кора, крем, кора - до изчерпване на продуктите.


Съвет:
Препоръчително е, десертът да се остави в хладилник поне за 6 часа, а най-добре - за цял ден.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: