Класически лимонов тарт

Освен, че е класически, се прави бързо и лесно
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2012
Класически лимонов тарт
 
Необходими продукти:
за тестото:
220 г брашно
150 г краве масло
80 г пудра захар
1 жълтък

за плънката:
4 яйца
2 жълтъка
300 г пудра захар
180 мл животинска сметана
250 мл пресен сок от лимон
кората от 3 лимона


Начин на приготвяне:
1
Класически лимонов тарт

Брашното, захарта и маслото (трябва да е студено) за тестото се разбиват в блендер,  докато се получат трохи. Прибавя се жълтъкът и отново се разбива.

 


2
Класически лимонов тарт 2

Полученото тесто се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне.

 


3
Класически лимонов тарт 3

После се разточва и се слага във форма за тарт с подвижно дъно. Отново се оставя да стегне в хладилник за около 15 минути.

 


4
Класически лимонов тарт 4

След това отгоре се слага хартия за печене и се покрива с морска сол. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Махат се хартията и солта и се допича до златисто – за около 5 минути.

 


5
Класически лимонов тарт 5

Яйцата и жълтъците за плънката се разбиват със захарта, добавя се сметаната, след това сокът от лимон и настърганата лимонова кора.

 


6
Класически лимонов тарт 6

Сместа се изсипва върху изпеченето тесто и тартът се пече в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за 30–35 минути. Преди да се нареже, се оставя да се охлади поне за 4 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2020
За мен лимонът е твърде много, стана изключително кисел, бих намалила на 150-180 мл лимоновия сок.
8.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Много е хубав сладкиша
7.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Страхотен е . Лек , бърз и вкусен . Мога да ви кажа само , че намалих жълтъците на три броя .
6.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
Вкусът му е попадение за горещото лято!
5.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Мога , да кажа , че го направи . Много е вкусно . Но намалих количеството на жълтъците на три и исках да е по диетичен . Обичам много да есоериментирам :).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: