Клафути с дюли

Лесен и много ароматен домашен сладкиш
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
6 с. л. брашно
300 мл животинска сметана
70 г захар
кората от 1 лимон
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. коняк

за плодовете:
2 дюли
100 г захар
1 с. л. сок от лимон
1 пръчка канела
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Клафути с дюли
Дюлите се белят, почистват се от семките и се слагат в касерола. Заливат се с около литър вода, прибавят се захарта, канелата и сокът от лимон. Кипва се, силата на огъня се намалява и се готви около час, плодовете не бива да се разкашкват. След това се оставят да се охладят.
2
Клафути с дюли 2
В купа се разбиват яйцата и захарта, докато побелеят.
3
Клафути с дюли 3
Прибавят се ваниловата захар, брашното, настърганата кора от лимон, сметаната и конякът. Разбива се до хомогенизиране.
4
Клафути с дюли 4
Дюлите се режат натънко и се подреждат в намазана с маслото тава.
5
Клафути с дюли 5
Налива се тестото.
6
Клафути с дюли 6
Пече се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Поръсва се с пудра захар, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2018
Ароматен и нежен десерт!
6.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Много вкусен. Дюлите станаха страхотни!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2016
Много лек и вкусен десерт!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Страхотен десерт, много нежен, бърз и вкусен! Може да погледнете и при мене, как се получи: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/02/clafoutis-mit-quitten.html Горещо го препоръчвам на всички!
3.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
Сидхарта, кафявата захар е захар с различен цвят и вкус, а не с различна степен на сладост. Дюлите са кисели плодове и очевидно за теб, захарта не е достатъчна. На нас ни харесват в десерти, защото ги правят различни, ароматни и леко кисели. Така че причината за леко киселия вкус на десерта е в самите плодове (които могат да бъдат по-сладки и/или по-кисели) и/или в количеството захар, а не във вида й. Ако решиш да ги приготвиш отново, ти препоръчваме да сложиш повече захар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: