Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър

Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г свинско месо от бут
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сол
1 ч. л. наситнен магданоз
3 ч. л. захар
3 ч. л. ябълков оцет
5 ч. л. олио
1 скилидка чесън
400 г моркови
1/2 ч. л. мед
1/2 -1 ч. л. настърган пресен джинджифил
1-2 с. л. соев сос
4 с. л. нишесте
2 белтъка
1 скилидка чесън
12-15 листа китайско зеле
50-60 г праз
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър
Морковите се почистват и с картофобелачка се нарязват на тънки люспи, които след това се режат на тънки пръчици. Поставят се в гевгир, посоляват се, оставят се да престоят 30 минути и се изплакват.
2
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър 2
Чесънът и магданозът се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавят се захарта, ябълковият оцет, олиото, кориандърът и чили соса и се разбива добре. Морковите се заливат с получената смес.
3
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър 3
Месото се накълцва на ситни късове, поставя се в купа, маринова се с наситнен джинджифил, мед, сол на вкус, соев сос, наситнен праз, разтворено в малко студена вода нишесте (1 ч. л.) и нарязан наситно чесън. Меси се с ръце.
4
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър 4
Листата на китайското зеле се бланшират за кратко в кипяща подсолена вода. След това веднага се охлаждат в леденостудена вода и се подсушават. Останалото нишесте се разбива с белтъците и се нанася върху зелевите листа. Отгоре се поставя плънката и се завиват сарми.
5
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър 5
Сармите се нареждат в съд за варене на пара или в гевгир, поставен в тенджера с вода (без да докосва водата). Варят се на пара 15 минути.
6
Китайски сарми върху салата от моркови с кориaндър 6
Сармите се разрязват на 3 части (като цилиндърчета), поставят се изправени върху канапе от моркови и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: