Китайски пържен ориз

Ястие, което ще разнообрази менюто на всички, които искат да изключат месото
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г жасминов ориз
400 мл зеленчуков бульон
200 г тофу (китайско)
60 г замразен грах
1 морков
60 г царевица от консерва
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
2 яйца
30 мл соев сос
200 мл олио за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Китайски пържен ориз

Оризът се измива от нишестето и се сварява в зеленчуковия бульон – за около 15–20 минути.  След като стане готов, се разбърква, за да изпръхне и да не се слепи.

 

 


2
Китайски пържен ориз 2

Морковът, лютата чушка и чесънът се нарязват наситно. Тофуто се нарязва на малки кубчета и се пържи в 150 мл от олиото, до златисто. Подсушава се върху кухненска хартия.

 


3
Китайски пържен ориз 3

В уок се загрява останалото олио и в него се сипват яйцата. Разбърква се интензивно, за да се получат парцали. Добавят се чесънът, морковът, грахът, царевицата, чушката, тофуто и се запържват за кратко.

 


4
Китайски пържен ориз 4

Сипва се оризът и се пържи при постоянно бъркане за около 5 минути. Налива се соевият сос, посолява се, слага се пресният лук, нарязан на не много ситно. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2021
Вкуснооо, и търпи вариации. Важното е, че са ни обяснили технологията
8.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2020
И без тофу става. Търпи вариации с добавяне на различни зеленчуци и винаги става хубаво!
7.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2017
Стана много вкусно, тофуто май ще го пропусна следващия път.
6.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Направих го без тофуто.А и ориза го сварих без булион.Докато пържех зеленчуците сложих половин купче зеленчуков булион.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Без яйца,но с гъби.Любимо :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: