Китайски омлет

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2004
Китайски омлет
 
Необходими продукти:
50 г алабаш
4 стръка пресен лук
5 рулца от раци
1 резен джинджифил
3–4 с. л. олио
5 яйца
1 щипка черен пипер
1–2 сухи манатарки
1 с. л. соев сос
1 с. л. оризово вино
1/4 ч. л. нишесте
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Китайски омлет
Алабашът се обелва и се нарязва на тънки ивици, лукът и джинджифилът се наситняват, а рулцата от раци се режат на колелца.
2
Китайски омлет 2
В китайски тиган се сипват 2 с. л. олио и щом запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се слага алабашът, който също се пържи 1 минута. Добавят се и рулцата за около 30 секунди, след това сместа се отстранява от тигана и той се почиства със салфетка.
3
Китайски омлет 3
Яйцата се разбиват с 1 с. л. вода, черния пипер и сол. В тигана се сипват 1–2 с. л. олио и се изливат добре разбитите яйца, така че да се получи тънка палачинка.
4
Китайски омлет 4
Когато стане почти готов, омлетът периодично се повдига, за да може суровото яйце да се плъзне отдолу и да се изпържи. Върху него се разпределят зеленчуците, прегъва се на две и се прехвърля в чиния.
5
Китайски омлет 5
Манатарките за соса се заливат с малко гореща вода, за да набъбнат, след което се отцеждат и се нарязват на ивици. Соевият сос, оризовото вино и нишестето се разбиват.
6
Китайски омлет 6
Тиганът, в който е пържен омлетът, се почиства със салфетка, слага се олиото и се изсипват манатарките. Добавя се соево-нишестеният сос, разбърква се и готовата смес се разпределя върху омлета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: