Китайска туршия

Едно от най-популярните ястия, предлагани в китайските ресторанти в България
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
китайско зеле
главесто зеле
японска ряпа
краставици
моркови
глава целина
чушки (зелени, червени)
2 1/2 л вода
50 мл водка (китайска ракия)
100 г сол
50 г пресен джинджифил
2-3 люти чушки
2-3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. захар
1/2 ч. л. анасон


Начин на приготвяне:
1
Китайска туршия
Главата целина се почиства, нарязва се на средно големи парчета и се слага в купа.
2
Китайска туршия 2
Японската ряпа също се почиства, нарязва се на пръчици и се сипва в купата.
3
Китайска туршия 3
Китайското зеле, главестото зеле и почистените от семето чушки се нарязват и се прибавят при останалите продукти.
4
Китайска туршия 4
Морковите се остъргват, нарязват се на колелца с декоративен нож и се слагат в купата заедно с измитата и нарязана на тънки колелца краставица.
5
Китайска туршия 5
Водата за саламурата се кипва и в нея се сипва солта.
6
Китайска туршия 6
Слага се нарязаният на колелца джинджифил.
7
Китайска туршия 7
Добавят се анасонът, захарта, ябълковият оцет, китайската ракия и лютите чушки и се вари, докато солта и захарта се разтворят.
8
Китайска туршия 8
Нарязаните зеленчуци се разбъркват, заливат се със саламурата и се разпределят в буркани. Бурканите се затварят, туршията престоява 4-5 дни, след което е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: