Китайска супа със свински ребърца

Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2005
Китайска супа със свински ребърца
 
Необходими продукти:
200 г свински ребра
100-150 г прясно зеле
1 глава лук
1 морков
1/4 стрък праз
1 кубче пилешки бульон
2 резена джинджифил
2-3 с. л. червено вино
1 - 1 1/2 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Китайска супа със свински ребърца
Ребрата се накълцват на малки парчета. Поставят се в йенска тенджера (2 литра), добавят се наситненият лук, виното, солта, черният пипер и соевият сос. Задушава се под капак 15 минути в микровълнова фурна.
2
Китайска супа със свински ребърца 2
Морковът се нарязва на тънки колелца, зелето – на тънки ивици.
3
Китайска супа със свински ребърца 3
В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и наситнен джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 1/2 л топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна.
4
Китайска супа със свински ребърца 4
Изважда се, налива се разтворено в малко вода нишесте и още 1/2 л гореща вода. Ври 1-2 минути. Готовата супа се поръсва с наситнен праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: