Китайска супа от свинско и лапад

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2008
Китайска супа от свинско и лапад
 
Необходими продукти:
250 г свинско месо от бут
50 г оризови нудълс (фиде)
6-7 рулца от раци
10 листа лапад
2-3 стръка целина
1/2 ч. ч. бяло вино
2 с. л. нишесте
2 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1 с. л. захар
1/2 ч. л. бял пипер
чили сос на вкус
2 кубчета пилешки бульон
2 стръка зелен лук
20 г пресен джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Китайска супа от свинско и лапад
Бульонът се разтваря в 1 1/2 л вода. Добавят се нарязаният наедро лук и наситненият джинджифил.
2
Китайска супа от свинско и лапад 2
Месото се нарязва напречно на влакната на тънки филии, които се разрязват на малки парченца.
3
Китайска супа от свинско и лапад 3
Овкусява се със соевия сос, бялото вино, нишестето и белия пипер и се разбърква добре.
4
Китайска супа от свинско и лапад 4
Маринованото свинско се слага в кипящия бульон.
5
Китайска супа от свинско и лапад 5
Зеленият лук и целината се нарязват и се сипват в супата.
6
Китайска супа от свинско и лапад 6
Добавят се половината от нарязания наедро лапад и кубчетата рулца от раци.
7
Китайска супа от свинско и лапад 7
Овкусява се със захар и оцет.
8
Китайска супа от свинско и лапад 8
Нудълсите се заливат с гореща вода, за да набъбнат, след което се изплакват със студена вода и се разпределят в порционни купички.
9
Китайска супа от свинско и лапад 9
Отгоре се слага останалата половина от лапада и се залива със супа. По желание се овкусява с чили сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: