Киш със спанак

Перфектен за обяд, брънч или вечеря
Източник: Габи
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.04.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
250 г брашно
125 г масло (студено)
1 яйце
2 с.л. студена вода
½ ч.л. сол

за плънката:
400 г спанак
1 глава лук
200 г сирене
3 яйца
200 мл готварска сметана
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш със спанак
В купа смесете брашното, маслото, водата, яйцето и солта.
2
Киш със спанак 2
Замесете тесто, покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 20-30 минути, за да стегне.
3
Киш със спанак 3
Нарежете лукът на ситно и го запържете в маслото до златисто.
4
Киш със спанак 4
Добавете постепенно предварително измития и подсушен спанак. Гответе за няколко минути, докато спанака намали обема си.
5
Киш със спанак 5
Разточете охладеното тесто на кръгла кора.
6
Киш със спанак 6
Разпределете във форма за тарт, така че да покрива и стените на формата. Изрежете стърчащите краища на тестото.
7
Киш със спанак 7
Притиснете хубаво и надупчете с вилица.
8
Киш със спанак 8
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути- до златисто.

9
Киш със спанак 9
В купа разбъркайте яйцата, сметаната, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
10
Киш със спанак 10
Върху изпечената основа разпределете плънката от лук и спанак, след това натрошеното сирене и накрая залейте с яйчената смес.
11
Киш със спанак 11
Печете на 180 градуса за 30-40 минути- до получаване на хрупкава коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: