Киш с патладжани, домати и сирена

Прекрасно безмесно ястие с вкус на есен
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г брашно
100 г пълнозърнесто брашно
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
120 г краве масло (студено)
2 с. л. заквасена сметана
морска сол за печене

за плънката:
500 г патладжани
600 г средно големи домати
2 с. л. зехтин
50 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Моцарела“
1/4 връзка пресен босилек
сол на вкус

за заливката:
2 яйца
50 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш с патладжани, домати и сирена
Двата вида брашно, солта и захарта се разбъркват в блендер.
2
Киш с патладжани, домати и сирена 2
Добавя се нарязаното на кубчета масло и се смила, до получаването на трохи.
3
Киш с патладжани, домати и сирена 3
Прибавят се сметаната и около 2 с. л. вода и отново се разбива.
4
Киш с патладжани, домати и сирена 4
Полученото тесто се прибира в хладилник, за да стегне и след това се разточва.
5
Киш с патладжани, домати и сирена 5
Слага се във форма за тарт и се замразява.
6
Киш с патладжани, домати и сирена 6
Върху замразената основа на киша се поставя лист пергаментова хартия, покрива се с морска сол и се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Хартията със солта се отстраняват и основата се допича за още 10 минути, след което се охлажда.
7
Киш с патладжани, домати и сирена 7
Патладжанът се обелва, нарязва се на шайби и се посолява.
8
Киш с патладжани, домати и сирена 8
Оставя се така 15 минути и се измива.
9
Киш с патладжани, домати и сирена 9
След това се подсушава.
10
Киш с патладжани, домати и сирена 10
Залива със зехтина и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Киш с патладжани, домати и сирена 11
Доматите се бланшират, обелват се и се режат на шайби с дебелината на шайбите патладжан.

12
Киш с патладжани, домати и сирена 12
Моцарелата се накъсва върху блата.
13
Киш с патладжани, домати и сирена 13
Отгоре се настъргва пармезанът и се поръсва с наситнения босилек.
14
Киш с патладжани, домати и сирена 14
Подреждат се доматите и патладжаните и се залива с разбитите със сметаната яйца, овкусени със сол и черен пипер.
15
Киш с патладжани, домати и сирена 15
Кишът се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2018
Перфектна комбинация от продукти. Много вкусен и свеж.
4.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2016
Много вкусен киш
3.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
Все още не сте го опитал?! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2015
Перфектно! Много е вкусно! Харесахме го цялото семейство.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: