Киш с карамелизиран лук

Вкусно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло (студено)
1 яйце
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол

за плънката:
500 г червен лук
150 г сирене „Бри“
100 г сирене „Грюер“
100 г краве масло
200 мл животинска сметана
100 мл вино „Порто“
3 яйца
4 стръка мащерка
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш с карамелизиран лук
Брашното се смесва със солта. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, и се претрива с ръце до получаването на трохи.
2
Киш с карамелизиран лук 2
Прибавят се риганът, яйцето и около 2 с. л. студена вода. Разбърква се, докато се получи топка тесто. Завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за около час.
3
Киш с карамелизиран лук 3
След това тестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 23 см. Надупчва се с вилица и отново се прибира в хладилник за 20 минути, за да стегне.
4
Киш с карамелизиран лук 4
Изважда се, покрива се с лист пергаментова хартия и се поръсва с морска сол. Пече се 12–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
5
Киш с карамелизиран лук 5
Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се наситнява. Готвят се в сгорещеното масло с малко сол на слаб огън, докато лукът се карамелизира.
6
Киш с карамелизиран лук 6
Налива се виното и се овкусява с листенца мащерка. Когато течността се изпари и лукът остане на мазнина, се дърпа от котлона и се охлажда.
7
Киш с карамелизиран лук 7
Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната, настърганото сирене „Грюер“, сол, черен пипер и охладения лук.
8
Киш с карамелизиран лук 8
Плънката се изсипва върху основата.
9
Киш с карамелизиран лук 9
Отгоре се подреждат тънки ленти от сирене „Бри“.
10
Киш с карамелизиран лук 10
Кишът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 25–30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: