Киш с фенел и синьо сирене

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Киш с фенел и синьо сирене
 
Необходими продукти:
250 г пълнозърнесто брашно
125 г масло
1 яйце
2-3 с. л. студена вода
3/4 ч. л. сол
200 мл млечна сметана
100 г синьо сирене
100 г кашкавал
20 г масло
4 яйца
2 глави фенел
2 стръка лук
4-5 стръка копър
1/3 кубче зеленчуков бульон
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Киш с фенел и синьо сирене
Пълнозърнестото брашно се сипва в подходяща купа и се намачква заедно с маслото, докато се получат хлебни трохи.
2
Киш с фенел и синьо сирене 2
Прибавя се яйцето, посолява се и се омесва тесто, като се прибавят и 2-3 с. л. студена вода. Тестото се оставя да стегне в хладилник за около 30 минути.
3
Киш с фенел и синьо сирене 3
Пресният лук и фенелът се нарязват и се слагат в тиган със загретите зехтин и масло. Налива се малко вода, стрива се 1/3 кубче зеленчуков бульон и се задушава под капак около 10 минути.
4
Киш с фенел и синьо сирене 4
Охладеното тесто се разточва между два листа фолио. Слага се в кръгла форма за печене и фолиото се отстранява. Краищата на тестото се изрязват и то се запича във фурна на 220 градуса около 10 минути.
5
Киш с фенел и синьо сирене 5
Охладените зеленчуци се разбъркват с настърганите сирене и кашкавал. Сипват се върху запечената тестена основа.
6
Киш с фенел и синьо сирене 6
Кишът се залива със смес от яйцата и сметаната и се поръсва с наситнения копър. Пече се във фурна на 180 градуса около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: